• Last nedSuperGoals app og få push-varsler om siste nytt, livescore etc.
  • Bli med hvor og når det skjer og delta i debattene - følg SuperGoal på:
Hold deg oppdatert - følg SuperGoal på:
Generell Supergoal .

Perfekt steg for Hanche-Olsen

Perfekt steg for Hanche-Olsen
Fotball, trening med Norges herrelandslag NTB

«Et perfekt skritt» sa Ståle Solbakken da Andreas Hanche-Olsen signerte for Mainz.

Af Supergoal .

«Et perfekt skritt» sa Ståle Solbakken da Andreas Hanche-Olsen signerte for Mainz. Etter drøyt to måneder i sin nye klubb skriver stopperen under på det.

– Det har vært veldig bra så langt. Jeg har trivdes veldig fra dag en, har fått mye spilletid, og det har gått fint både for lagets og min egen del. Jeg er veldig fornøyd, sier 26-åringen til NTB.

– Da jeg skulle bytte, var det viktigste å finne noe som føltes riktig. Det føles også som et lite steg opp. Selv om jeg spilte i Europa med Gent, er det en bedre liga. De beste lagene i Bundesliga er mye bedre enn de jeg møtte i Belgia, så det er et steg opp, og det er jeg veldig glad for.

Mange av de aktuelle spillerne i bakerste ledd har utfordringer med spilletid, men slik er det ikke med Hanche-Olsen. Han har startet ni av ti kamper siden overgangen og bidratt til at Mainz har etablert seg på øvre tabellhalvdel.

God matching

– Måten vi spiller passer meg bra. Det er ganske direkte og enkel fotball, men tyske lag har generelt en intensitet som ikke matches veldig mange andre steder. Hvis du prøver å spille deg ut og ikke er helt god nok til det, så blir du straffet knallhardt. Det er veldig intense matcher, og det er viktig å få matche seg på så høyt nivå som mulig, sier han.

Stian Gregersen er også fast på sitt lag. Han har spilt 26 av 28 seriekamper for Bordeaux, som ligger an til opprykk fra fransk Ligue 2.

Leo Østigård og Stefan Strandberg var det foretrukne stopperparet i fjor, men Østigård har minimal spilletid i Napoli, mens Strandberg foreløpig spiller bare treningskamper med Vålerenga.

På vårt beste

Hanche-Olsen er klar for å bidra til en god start på kvalifiseringen.

– Slik jeg ser det, har vi alle muligheter, sier han før Norge tar fatt på den 12. kvalifiseringen siden forrige sluttspill.

– Vi må fokusere på oss selv og hva vi kan gjøre for å sikre oss det sluttspillet, for det vil vi veldig gjerne ha. Vi vet at det blir en tøff start mot et godt Spania-lag, og Georgia også. Vi må være på vårt beste, og det skal vi bruke dagene her i Marbella til å bli.

(©NTB)