• Last nedSuperGoals app og få push-varsler om siste nytt, livescore etc.
  • Bli med hvor og når det skjer og delta i debattene - følg SuperGoal på:
Hold deg oppdatert - følg SuperGoal på:
Generell Supergoal .

Georgia varmet opp til Norge-kampen med storseier

Georgia varmet opp til Norge-kampen med storseier
Italy Soccer Serie A AP

Af Supergoal .

Georgia har spillefri i første runde av EM-kvalifiseringen, men varmet opp til tirsdagens kamp mot Norge ved å slå Mongolia 6-1 i Batumi lørdag.

Lagets store stjerne Khvicha Kvaratskhelia spilte ikke et minutt lørdag, mens Giorgi Chakvetadze var tomålsscorer. Kvaratskhelia var ubenyttet reserve.

Mongolia, som er helt nede på 183.-plass på Fifa-rankingen, overrasket og hadde 1-1 til pause, men hjemmelaget scoret fem ganger i 2 omgang. Chakvetadze, som til daglig spiller for slovakiske Slovan Bratislava, avgjorde kampen med to raske mål i det 56. og 58. minutt.

David Volkovi ga Georgia en tidlig ledelse, men Baljinnyam Batbold utlignet etter en halvtime. Etter Chakvetadzes måldobbel scoret Saba Lozhanidze, Giorgi Beridze og Budu Zivzivadze.

Georgia spilte hjemme i Batumi seks timer før Norge innleder sin EM-kvalifisering med en vanskelig bortekamp mot Spania. Søndag har de norske fem timers flyreise foran seg, så det er ingen tvil om at Georgia har en gunstigere inngang til tirsdagens kamp.

Fordi det er fem lag i gruppa, har ett lag spillefri i hver omgang og fyller typisk de datoene med treningslandskamper. Spania spiller ikke kvalifisering i juni fordi laget da er opptatt med sluttspill i nasjonsligaen.

Norge er nummer 42 på Fifa-rankingen og Georgia nummer 78.

(©NTB)