• Last nedSuperGoals app og få push-varsler om siste nytt, livescore etc.
  • Bli med hvor og når det skjer og delta i debattene - følg SuperGoal på:
Hold deg oppdatert - følg SuperGoal på:
Supergoal .

Aursnes: – Jeg har nok tatt noen steg

Fotball, trening med Norges herrelandslag NTB. Video: Viaplay.

Fredrik Aursnes er på kort tid blitt nøkkelspiller i et av de beste og mest severdige lagene i Europ

Af Supergoal .

Fredrik Aursnes er på kort tid blitt nøkkelspiller i et av de beste og mest severdige lagene i Europa. Har han tatt steg, eller har vi fulgt for dårlig med?

– Jeg har vel tatt noen steg, ja. Jeg spiller selvfølgelig med bedre spillere på et godt lag, og da ser jeg kanskje også litt bedre ut. Men jeg tror at jeg har utviklet meg, og det er gøy å være med på, sier Benfica-spilleren til NTB.

Han ble hentet fra Feyenoord i august for anslagsvis 150 millioner kroner. Det virker i øyeblikket som et røverkjøp.

Aursnes var god i nederlandsk fotball og hjalp blant annet Feyenoord til finale i conferenceligaen forrige sesong. Likevel er det overraskende for mange at han har blitt en så stor suksess i Benfica.

I fjor høst spilte han sammen med Enzo Fernández på sentral midtbane. Fernández brukte VM-pausen til å bli verdensmester med Argentina, og han ble i januar hentet til Chelsea som Premier Leagues dyreste spillerkjøp noensinne, 121 millioner euro. Benfica virker i øyeblikket ikke å ha blitt mye dårligere uten ham.

Vil ha flere målpoeng

Laget har ti poengs luke på tabelltopp i portugisisk toppserie og moste Brugge i mesterligaens åttedelsfinale etter å ha vunnet sin gruppe foran Paris Saint-Germain og Juventus. Aursnes er ofte involvert i forspillet til lagets scoringer. Typisk er han tredje sist på ballen eller starter avgjørende kontringer med ballerobring og en åpnende pasning.

– Det har ikke blitt så veldig mange mål eller assist, men jeg prøver å bidra offensivt så godt jeg kan, og spesielt når jeg spiller i en kantrolle. Kanskje blir mitt neste steg å bidra med flere målpoeng, sier han.

På landslaget er han brukt oftest i ankerrollen på midtbanen, men Benfica-trener Roger Schmidt har den siste tiden brukt ham også i mer offensive roller.

– Han har vel sett noe i meg ettersom han har gitt meg en rolle jeg ikke har hatt så mye før. Det er veldig gøy, en kjekk rolle å spille i. Det er omtrent kun harmoni og fin flyt for oss om dagen, og det er artig, sier Aursnes.

Allsidighet

Allsidigheten kan være en fordel i kampen om spilletid på landslaget også. I nasjonsligakampene i juni i fjor hadde Aursnes og Sander Berge ankerrollen annenhver gang. Da havnet Aursnes på tribunen i kampene han ikke startet.

– Selvfølgelig er det en styrke å være litt allsidig og kunne spille i forskjellige posisjoner, sier Aursnes om det.

Lørdag skal han tilbake til stadion der han fikk sin landslagsdebut i juni 2021. Den gang ble det 1-2-tap for Hellas på La Rosaleda i Málaga, som var Norges midlertidige hjemmebane under koronapandemien. Den gang var det tomme tribuner og null stemning. Slik blir det ikke når Spania er motstander i EM-kvalifiseringsåpningen, men det er akkurat slik Aursnes liker og er vant til fra kamper både i Rotterdam og Lisboa.

– Vi starter med en vanskelig bortekamp, men vi skal gjøre det beste ut av det, sier sunnmøringen som har gjort det maksimale ut av sjansen han fikk da Benfica hentet ham.

(©NTB)